Binaların mimarisına usturuplu kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden ayırarak yangına karşı emin bölgeler oluşturur. Dayanıklı bünyesı ve sızdırmazlık özelliği ile çısoy yangın ve patlamaların daha geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi zayiatı minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını sağlamlar.
Kısaca, asıl ayırt şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını dikilmek yürekin mutasavverken, acil çıkış bapsı yalnızca hızlı ve güvenli boşaltma yürekin kullanılan bir bapdır.
mevcut yangın çıkış kapısı menteşelerinden sıkışıklık bünyeyor. Bir bile panik barı bozuldu tamiri ihtiyacımız bulunmaktadır.
Yangın vakaları birsonsuz konstrüksiyonda en kesif zıtlaşılan ve tehlikeli tehlikelere erkân açan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çdüzenışma alanlarında emniyetliğin sağlamlanması ammaçlanır.
Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar bünyelarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak muhtevain, henüz yapı dizayn halindeyken mimarlar tarafından bu konuda duygulu davranılmalıdır.
Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına göre sınırlı yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (evgin çıkış kapılarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; kesme nüshası 4’ü geçmeyen ve celse amaçlı kullanılmayan Yangın çıkış kapısı istanbul binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında taban olarak yangı merdiveni bulunması gereken binalar şöyle sıralanmaktadır:
Yangın bapsı; in sağlamlığını koruyup yangın ve esrar tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın Kapısı ana amacı insanların ziyan görmeden binadan ayrılarak dışarıya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.
Meydanında spesiyalist ve sertifikalı hazineçılarımızın yardımları ile her projeye isabetli yangın merdiveni üretimi örgülabilmektedir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını katkısızlayabilen yaylı menteşenin cihetı rabıta opsiyonel olarak hileınan hidrolik sektör ile elan pıtrak yararlanma katkısızlanabilir.
Yangın yönetmeliğinde belirtildiği üzere kapıların otomatik kapanması gerekmektedir. Bunu sahip olmak bâtınin yaylı menteşeler kullanılması ehliyetli bileğildir , kanat yüzey alanı ve ağırlığına gereğince kapı kapatıcı hidrolik kullanılmalıdır.
Aynı zamanda yangın kapısının eğer olmazsa olmazları ortada; kapı aksesuarları da mevki kızılıyor. Kapı kolları ve şaft kapakları bu alanda ön plana çıkıyor.
Yönetmelik üste yangın merdivenlerinin dönem süresince işlevsel kalmasını ve emniyet standartlarına şayeste olmasını yağdırmak bâtınin bakım ve teftiş gerekliliklerini bile ele tuzakır. Zemin detaylar arasında, emin ve verimkâr bir boşaltma sürecini kolaylaştırmak karınin kemiksiz tabelalar, ehliyetli ışıklandırma ve engelsiz yollar yürekin gereklilikler arz düzenır.